Licence kategóriák

Viewer License

A Netopgraf Viewer Licence segítségével a szolgáltató által készített és rendszeresen frissített grafikus IT modellt lehet megtekinteni, azt elemezni, a CMDB adatbázisában információt keresni, és kimutatásokat, riportokat készíteni. Az IT modell tartalmazza a rendszer elemeinek inventory adatait, konfigurációs adatait és fizikai, illetve logikai topológiáját grafikusan megjelenítve, és SQL adatbázisban tárolva.

A Viewer Licence a dokumentáció read-only használatát teszi lehetővé. A dokumentáció diagramjai megtekinthetőek, a diagramok közötti navigálásra lehetőség van. A felhasználó számára ezzel a Licence-el elérhetőek a megjelenítési és keresési funkciók (Log keresés, Free Text keresés, összetett keresési funkciók), illetve a CableTrace tool is.

A Viewer Licence árazásának alapja a technológiai modulokban lévő elemek száma.

Operator License

A Netopgraf Operator Licence segítségével módosítható az adatbázis, és patch-management rendszerben intelligens műveletek segítségével végezhetjük el a patch-kábelek nyilvántartást a grafikus felületen keresztül.  CableTrace funkció segítségével nyomon követhetjük a kábel szakaszokat, és tömegesen ellenőrizhetjük azok helyességét a logikai topológia alapján.

Operator jogosultság esetén a dokumentációban található objektumok adatai módosíthatóak, illetve elmenthetőek az
adatbázisban.
Használhatóak a Patch-management funkciók, amelyek segítségével intelligensen lehet a patch-kábeleket adminisztrálni, felvenni, törölni és módosítani. Patch-kábelek felvételével/törlésével automatikusan felvételre/törlésre kerülnek a kábel szakaszok által kialakított L2 kapcsolatok.

Az Operator Licence egységáras licence kategória.

Editor License

A Netopgraf Editor Licence segítségével a dokumentációban szereplő node-okat szerkeszthetjük. Áthelyezhetjük, átméretezhetjük az elemeket, módosíthatjuk azok megjelenését. Linkeket vehetünk fel a meglévő node-ok között. Ez hasznos lehet például olyan linkek esetén, amelyeket nem lehet felderíteni (pl.: szolgáltatói vonalak). Megadhatunk különböző adminisztrációs adatokat (pl.: távközlési vonalak azonosítója), illetve tetszőlegesen készíthetünk úgynevezett Clone diagramokat, amelyen a hálózat különböző kiemelt metszetei láthatók.

Editor jogosultság esetén a diagramokon lévő node-ok mozgathatók a hozzátartozó linkekkel együtt. A node-ok átméretezhetők, aminek következtében a node-ok linkjeinek és címkéinek pozíciója és – beállítástól függően – egyéb paraméterei is átállítódnak.

Editor jogosultság esetén L2 és L3 linkeket vehetünk fel manuálisan a meglévő node-okhoz tartozóan.

Az Editor Licence egységáras licence kategória.

Builder License

A Netopgraf Builder Licence segítségével objektumokat vehetünk fel a beépített elemkészletből. Intelligens funkciók segítségével egy lépésben végezhetünk el összetett műveleteket. A Builder Licence tartalmazza az Editor funkcionalitását is. Egy lépésben vehetünk fel egy átkérő patch-panelt és azok portjait, és linkelhetjük össze az összekötött konnektorokat a címkéjük alapján.

Builder jogosultság esetén a licence által meghatározott mennyiségű új node objektum vehető fel a rendszerbe a Builder felhasználó által. 

A licence csomagban foglalt felhasználó által felvehető objektum mennyiség szerződés alapján bővíthető. A bővítés után újabb objektumokat lehet felvenni a rendszerbe, egészen a bővített csomag által meghatározott maximális mennyiségig.

A Builder Licence árazásának alapja a technológiai modulokban lévő elemek száma.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot, részletes bemutatóhoz egyeztessen velünk személyes találkozót!

basic1-036_phone_call-512

+36 20 933 5597

Keressen fel minket telefonon!

email

info@netopgraf.net

Írjon nekünk üzenetet!

Close Menu