Szolgáltatások

Migration Service

A Netopgraf Migration szolgáltatás a megrendelő által átadott dokumentáció Netopgraf rendszerbe való betöltését tartalmazza. A betöltött adatok egységes formátumot, megjelenést és struktúrát kapnak. A meglévő dokumentációs rendszerek migrálását személyesen végezzük, és az importálás során a jelenlegi dokumentáció validitását teljeskörűen ellenőrizzük. 

Megoldást kínálunk mind a széles körben elterjedt (netViz, Visio, stb,), mind az egyéni dokumentációs struktúrák (Excel, CAD rajzok, stb.) migrálására.

A betöltés mindig szoftveresen ellenőrzött módon történik, a megrendelő számára naplózva azokat az elemeket,
amelyeket a konzisztencia vizsgálat után a rendszer hiba nélkül fel tudott dolgozni.
A feltöltés során a feldolgozó rendszer a korábbi dokumentációt sok esetben automatikusan kiegészít, esetenként javítja. 

Néhány példa ilyen kiegészítésekre, javításokra: Adott típusú sasszék és azok moduláris kártyáinak portjait, vagy a patch-panelek portjait helyes indexeléssel automatikusan felveszi a rendszer. Azonos címkével jelzett patch-panel portokat és végpontokat összeköti, akkor is, ha az a kiindulási dokumentációban hiányzott. Esetleges duplikálásokat név és/vagy sorozatszám alapján kiszűr, illetve naplóz.

A Netopgraf rendszerbe betöltött információ minden esetben bővebb, pontosabb, ellenőrzött adatbázist jelent, és ez az adatbázis biztos alapot ad a jövőben a változások gyors és hatékony követésére.

Update Service

A Netopgraf Update szolgáltatás keretében a megvásárolt technológiai modulba tartozó eszközöket automatizált felderítéssel, online gyűjtéssel, és a gyűjtött adatok szoftveres feldolgozásával frissítjük. Ez egy menedzselt szolgáltatás, mivel a kapott eredményeket ellenőrizzük, és elvégezzük a szükséges beállításokat, testreszabásokat, fejlesztéseket, illetve grafikus utómunkákat, vagy jelezzük ezeket a megrendelőnek, amennyiben ezek a megrendelő hatáskörébe tartozik.
A frissítéseket változáskövetéssel a megvásárolt technológiai modulokba tartozó összes eszközre elvégezzük. Az adatgyűjtés és annak feldolgozása a megvásárolt technológiai modulokhoz tartozó eszközleltárra (inventory), konfigurációs adatokra és topológiai adatokra is kiterjed.

Technológiától, gyártótól és a megrendelő konfigurációs beállításaitól függően az automatizálhatóság mértékében előfordulnak különbségek, korlátok. Ezek leírása a technológiai moduloknál megtalálható, illetve az adott korlátok kezelésének részletei az egyeztetések után az ajánlatban kerülnek pontosításra. A felhasználói felületen keresztül azok az információk, amelyek az automatizált gyűjtés keretében nem érhetőek el, manuálisan bevihetőek a rendszerbe.

DOKUMENTÁCIÓ FRISSÍTÉS

Teljes adatgyűjtést és feldolgozást végezve változáskövetéssel frissítjük a dokumentációt.

ESZKÖZ TÍPUS KÖVETÉS

Felkészítjük a rendszert az eddig még nem ismert, új eszköz típusok kezelésére.

GRAFIKUS UTÓMUNKA

Új eszközök törlése, felvétele esetén a topológia ábrákat aktualizáljuk, hogy azok jól áttekinthetőek legyenek.

NAPLÓÁLLOMÁNYOK ELEMZÉSE - Menedzsment rendszerek teljességének ellenőrzése

A redundáns adatgyűjtés lehetővé teszi, hogy a menedzsment rendszerekből exportált adatállományok teljességét és konzisztenciáját vizsgáljuk, és ez alapján azok üzemeltetőinek visszajelzést adjunk, ha adminisztrációs hiányosságokat vagy konfigurációs hibákat találtunk az adatok feldolgozása során.

TESTRESZABÁS

A frissítések során elvégezzük azokat a testreszabásokat, amelyeket ügyfeleink kértek, vagy amelyek a feldolgozás során szükségessé váltak.

SZOFTVERKÖVETÉS

A szolgáltatás tartalmazza a megvásárolt szoftver modulok szoftverkövetését, a megjelent új verziók telepítését és licence-ét.

Software Support

A Netopgraf Software Support szolgáltatás keretében folyamatos támogatást nyújtunk a rendszer használatához. Az esetleges hibákat munkaidőben lehet bejelenteni, amelyek javítását legkésőbb a következő munkanapon megkezdjük, és átlagosan 5 munkanap alatt befejezzük.

A szolgáltatás keretében biztosítjuk a megvásárolt szoftver licence-ek javításait, és az új szoftver verziók bevezetését (feature upgrade). A szoftver licence-ekhez éves szoftver támogatás megvásárlása szükséges. Ez egy éves díj, amely a megvásárolt licence alapján, adott százalék szerint számolódik. A frissítéseket változáskövetéssel a megvásárolt technológiai modulokba tartozó összes eszközre elvégezzük. Az adatgyűjtés és annak feldolgozása a megvásárolt technológiai modulokhoz tartozó eszközleltárra (inventory), konfigurációs adatokra és topológiai adatokra is kiterjed.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot, részletes bemutatóhoz egyeztessen velünk személyes találkozót!

basic1-036_phone_call-512

Keressen fel minket telefonon!

+36 20 933 5597

Írjon nekünk üzenetet!

info@netopgraf.net

Close Menu